Corona

update vanaf woensdag 28 april:

We zijn super blij dat de kiosk weer open mag! 

Om rijen en groepsvorming bij de kiosk te voorkomen, moeten we u bedienen aan tafel. U mag geen consumpties meer afhalen bij de kiosk. Bij binnenkomst krijgt u een bestelformulier mee, als u iets wilt bestellen vult u het formulier in en leg deze in de bestelbak naast de kiosk. De beheerders zullen uw bestelling komen brengen aan uw tafel en rekenen hier ook met u af. 

Wij vragen u om te eten en drinken aan uw tafel, ook de kinderen.

Omdat de kiosk weer open mag kunnen we ook weer kinderboxen verkopen, dus de kinderfeestjes zijn weer van harte welkom!

Het maximale aantal van 30 volwassenen mogen we verhogen naar 45 volwassenen. Er mogen namelijk 2 volwassenen per picknicktafel plaatsnemen, ook al komt u niet uit 1 gezin.

Ook al zijn er strenge regels, we zijn blij dat we de kiosk weer mogen openen!

 

corona maatregelen

Buiten alle corona maatregelen om hebben we dit seizoen ook te maken met de bouw van de huizen aan de Prins Hendriksstraat. We hebben zo goed mogelijk geprobeerd om alle coronamaatregelen te combineren met de aanpassingen die de speeltuin heeft dmv de bouw. Dit heeft de uitdaging iets groter gemaakt maar we zijn erin geslaagd het veilig te maken voor iedereen!

 

 • De ingang van de speeltuin is via de Jolinkstraat. Komt u met de fiets? Dan kunt u deze stallen bij ons clubgebouw, deze is te bereiken via de Willem van Houtenstraat (voor de kinderboerderij linksaf) Hierna kunt u de aangegeven looproute volgen.
 • De speeltuin is te bereiken tot 16.00 uur, hierna is er de entree gesloten. Dus zorg dat u voor 16.00 uur aanwezig bent!
 • Om teleurstelling te voorkomen vragen wij u te reserveren. We hanteren namelijk een max van 45 volwassenen. Vol is helaas vol. Reserveren kan via de website of via 0618775585. (bel of app)
 • Bij binnenkomst vragen wij iedereen zijn/haar handen te desinfecteren.
 • Er mogen 2 volwassenen per picknicktafel plaatsnemen, dit mag uit verschillende huishoudens zijn. Aan de grote picknicktafels mogen er 4 volwassenen plaats nemen, wel met voldoende afstand!
 • De kiosk is weer open vanaf 28 april. Wel zullen we u moeten bedienen en dus werken we met een bestelformulier. De beheerder brengt de bestelling naar uw tafel en rekent daar met u af. Dit voorkomt rijen en groepsvorming.
 • Er is vanuit de speeltuin geen zandspeelgoed beschikbaar ivm de hygiëne. U mag wel zelf zandspeelgoed meenemen.
 • Wij vragen u, ivm de hygiëne, alleen te eten en drinken aan uw picknicktafel, ook de kinderen!
 • Voor de opening, tijdens openingstijden en na sluitingstijd desinfecteren wij zoveel mogelijk. De wc wordt elk uur gedesinfecteerd
 • De uitgang is via het clubgebouw aan de Willen van Houtenstraat (kinderboerderij) Om de veiligheid van de kinderen te waarborgen (weglopen) kan het zijn dat het hek dicht is. U kunt een beheerder vragen deze voor u te openen.

 

Wij hopen met deze maatregelen het spelen zo veilig mogelijk te maken!

Heeft u vragen en/of opmerkingen over de maatregelen kunt u altijd bellen met 0618775585.

 

huisregels  

Iedereen die de speeltuin bezoekt onderschrijft de huisregels van de speeltuinvereniging Hoek van Holland en houdt zich aan de onderstaande omgangsregels. Wie dat doet, is van harte welkom!

Wij vinden afspraken over de manier van omgaan met elkaar belangrijk, omdat iedereen zich prettig en veilig moet kunnen voelen. Dit kan alleen als je elkaar in je waarde laat en elkaar met respect behandelt. Wij vragen van alle medewerkers, kinderen, hun ouders of andere bezoekers, dat zij meewerken aan het naleven van de omgangsregels.

TOP 10 HUISREGELS

Niet alle zaken kunnen we in regels verwoorden. Dan zouden het er veel te veel worden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat als iets niet genoemd wordt, dit wel toelaatbaar is.

 1. Accepteer en respecteer de ander zoals hij is en discrimineer niet. Iedereen telt mee binnen de speeltuin.
 2. Houd rekening met de grenzen die de ander aangeeft.
 3. Val de ander niet lastig en berokken de ander geen schade.
 4. Scheld niet en maak geen gemene grappen / opmerkingen over anderen.
 5. Negeer de ander niet.
 6. Doe niet mee aan pesten, uitlachen of roddelen.
 7. Vecht niet, ik gebruik geen geweld, ik bedreig de ander niet.
 8. Stel geen ongepaste vragen en maak geen ongewenste opmerkingen over iemands persoonlijk leven of uiterlijk.
 9. Als iemand je hindert of lastig valt dan vraag je hem/haar hiermee te stoppen. Als dat niet helpt, vraag een ander om hulp.
 10. Help anderen om zich ook aan de afspraken te houden en spreek degene die zich daar niet aan houdt erop aan en meldt dit zo nodig bij de beheerder.

rookvrij spelen

Waterspeeltuin is rookvrij!

De speeltuin in Hoek van Holland is vanaf de opening van het speelseizoen 2018 rookvrij. De, als Waterspeeltuin bekendstaande speeltuin, is vanaf 31 maart 2018 rookvrij en wil zo het goede voorbeeld geven. Hiermee wil het bestuur de kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

 

Wat verandert er?

Iedereen is en blijft welkom in de speeltuin. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Wel is het hele terrein van de speeltuin vanaf de opening rookvrij. Het bestuur vraagt rokers hiermee rekening te houden en niet te roken op het terrein en op de paden richting de ingang. Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort vanaf nu ook een rookvrije speeltuin in Hoek van Holland bij.

 

Veilig en gezond

Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.